Sport & Elite

Sport og Eliteudvalget har til opgave at varetage alle sportslige aktiviteter for klubbens elite, divisions- og regionsgolfere. Udvalget varetager dialogen og koordinerer træning for klubbens elitehold med klubbens trænere. Sport og Eliteudvalget har en tæt dialog med Juniorudvalget.

Ydermere indstiller udvalget enkelte spillere til speciel træning, og udtager eller udpeger holdkaptajner, der udtager hold/spillere til turneringer.

Visioner for Sport og Elite

• VGK’s elite spillere repræsenterer klubben på respektfuld vis
  • VGK’s elite spillere er kendetegnet ved stærk konkurrencementalitet
  • VGK’s elite spillere er frygtet af modspillere for deres kort spil og mindset
  • Alle VGK’s Elitehold har nøgleord som Teamspirit, Mental styrke samt er godt forberedt til matcherne
  • VGK’s elitehold skal fødekædes fra junior afdelingen
  • VGK er en attraktiv golfklub, som tiltrækker elitespillere

Status og Målsætning for sæsonen 2021

Der er ambitiøse mål for 2021 for alle hold i alle rækker!

Generelt blev sæsonen 2020 præget af Covid-19 og specielt det nedkortede turneringsforløb hvor der kun blev spillet 3 runder i stedet for 6 – hvilket betød at ingen runder blev spillet på hjemmebane – ramte nogle af holdene hårdt.

For at bedst muligt at indfri ambitionerne i 2021 er træningen startet tidligere end normalt for at sikre, at alle hold står skarpt til første runde i Danmarksturneringen.

Status Målsætning
Herrerne deltager med 3 hold, som er placeret i henholdsvis 3. og 4. division samt 1 hold i kvalifikationsrækken

1. holdet rykker op i 2. div.

2. holdet rykker op i 3. div.

3. holdet spiller med om oprykning til 5. div.

Damerne vil kun have et hold i 2021, som spiller i kvalifikationsrækken Rykker op i 2. division
Seniorerne vil have 2 hold i henholdsvis 1. division og et hold i kvalifikationsrækken

1. holdet kæmper for at forblive i 1. div.

2. holdet spiller om oprykning til 3. div.

Veteranerne har et hold i 2021 i 1. division Forbliver i 1. div.

Følgende uddybning af målsætningen:

Herre:

Fokus på at 1. holdet rykker op, da det hold lige nu er ”stopklods” for 2. holdet som vandt deres pulje i 4. div. sidste sæson, men ikke kunne spille om oprykning til 3. div. da 1. holdet rykkede ned i 3. div. Da der kun stilles med 3 hold i herrerækkerne i år, vil der være større kamp om pladserne på kvalifikationsrækkeholdet hvilket forhåbentlig fører til øget konkurrence og dermed oprykning for det hold også.

Dame:

Dameholdet var hårdt ramt af det amputerede turneringsforløb sidste sæson og var på grund af uheldige omstændigheder i den første turneringsweekend tvunget til at stille i alternative opstilling. I sidste runde stilledes der igen med stærkeste opstilling, og det hold som endte med at vinde puljen, blev slået sikkert.

Senior:

Rykkede sidste sæson op i 1. div. med 1. holdet og skal kæmpe hårdt og spille op til deres bedste, for at forblive i landets bedste række.

Holdet er blevet forstærket med en oprykket herrespiller, hvilket generelt styrker truppen. Derfor er det også håbet at 2. holdet vil blive styrket i en grad, hvor det er muligt at spille med om oprykning fra kvalifikationsrækken til 3. div.

Veteran:

Spiller med i landet bedste række og spillede sidste sæson med om medaljer. Derfor forventes til at pladsen i 1. div. fastholdes.

Klubbens eliteafdeling bliver varetaget af frivillige medlemmer og trænerne i klubbens Sport- & Eliteudvalg.