Nyheder

Endnu en travl weekend er vel overstået for Turneringsudvalget. Hulspilsmesterskabet skulle placeres efter ottendedels- og kvartfinaler lørdag og semi- og finaler søndag.

Hulspilsmesterskabet 2022 for damer tog Stine Grønfeldt Stenspil sig af. Runner up blev Tina Hauberg Jensen – samme resultat som i slagspilsmesterskabet for nogle uger siden.

Hulspilsmesterskabet 2022 for herrer tog Joachim Nordli sig af. Her var det også med samme finalemodstander, men denne gang var det Kevin Chen, der måtte overgive sig.

Formand Kim overrakte pokalerne ved afslutningen søndag, hvor vinderne i årets løbende parturnering og hulspilsturnering også blev hyldet.

Løbende hulspilsturnering: 

 1. Kim Lindberg
 2. Janni Lindhede
 3. Lise Jonasen
 4. Søren Jonasen

Parturnering: 

Herrer: 

 1. Jens-Peter Jensen/Arne Eskildsen
 2. Lars Wagner Rafn/René Jensen

Mix A: 

 1. Yuying Chen/Christian Kjeldbjerg
 2. Charlotte Ekborg/Urs Kent

Mix B: 

 1. Betina og Preben Ryvard
 2. Yvonne Møller Hansen/Jan Reimann Hansen

Mix C:

 1. Tina Haugaard Grening/Lars Haugaard
 2. Susanne og Søren Spangsberg

For dem, der ikke nåede finalen, blev resultaterne: 

 1. Gitti Andersen/steen Møller
 2. Sanne og Lars Bech
 3. Henrik Glad/Scott Dige

Stor tak til sponsor Pondus vin v/Christian Kjeldbjerg. Og tak til Arne Eskildsen for billederne fra afslutningen på weekenden: https://photos.app.goo.gl/BYbnT1ZprwGoubXG8.

Sekretariatet/Pia

Klubben har snart 30 år på bagen, træerne omkring bygningerne og hul 18 har mange flere. Vi har haft en trækonsulent på besøg, som har vurderet helbredstilstanden på vores store træer. Efterfølgende har vi modtaget en rapport med anbefalinger, som vi sætter i gang i løbet af efteråret.

Det indebærer, at asketræet til højre lige før 18. green, som for en del år siden blev halveret af et lynnedslag, skal fældes. Det er hult, har råd og er i fare for at vælte i en storm. På dagen, hvor det bliver fældet, vil der blive etableret provisiorisk green på hul 18.

De øvrige store aske- og lindetræer langs hul 18 mod P-pladsen bliver stynet, beskåret og døde grene i toppen fjernes.

Den store blodbøg ved terrassen ud mod hul 18 skal på sigt undersøges nærmere for svampeangreb, men indtil videre kan den blive stående.

Det store lindetræ mellem Café- og Sekretariatsbygningen har mange beskæringsskader, men kan med en kraftig styning også stå mange år endnu.

Fortsæt med at læse “Fældning, beskæring og styning af træer”

Efter vi afleverede ansøgning om byggetilladelse til kommunen som planlagt, den 10. juni, er vi i en situation, hvor vi ikke selv er herre over fremdriften i projektet. Der er 3 udeståender til afklaring, der alle hænger på, at der skal træffes beslutninger i kommunen:

 1. Politikernes stillingtagen til lejeforlængelsen, som fejlagtigt ikke kom på Økonomiudvalgets møde i maj, men først blev behandlet på mødet i juni, hvor der blev gjort indsigelser mod oplægget fra Enhedslisten samt socialdemokraterne i udvalget. Forvaltningen blev sendt tilbage for mere specifikt at belyse bl.a. økonomien i forslaget. Det nye oplæg var berammet til behandling på mødet i august, men blev udskudt til mødet i september.
 2. Kommunens beslutning om ansvar for, og hvad der skal ske med den lettere forurening, der blev konstateret i jordprøverne bag Proshoppen, hvor den nye bygning skal placeres. Kommunen skal tage stilling til, hvad der skal ske med forureningen samt få dette godkendt i Regionen. Det er kommunens jord, da vi bygger på lejet grund.
 3. Ansøgning om byggetilladelse. Vores arkitekt, AG5, har intet hørt fra kommunen siden ansøgningen blev afleveret i juni måned.

Der er således lige nu gået politik i sagen. Vi vender tilbage, forhåbentligt med gode nyheder, i slutningen af september.

Himlen åbnede sig og den regn, vi har sukket efter i ugevis, væltede ned kort efter at spillerne, der stillede op i årets Klub- og rækkemesterskaber, var sendt ud.

Spillet måtte indstilles i flere timer, men det lykkedes alligevel at gennemføre alle planlagte runder lørdag. Sonja, Poul og Michael fra Turneringsudvalget måtte i samarbejde med Pro Thomas træffe en del beslutninger for spillets fortsatte gennemførelse.

Vejret lørdag var dog ingen hindring for at Viktor Fræhr Mikkelsen kunne levere en hole-in-one på hul 15.

Greenkeeperne nåede søndag morgen at få udbedret skaderne, især skylle-render i bunkers, så banen igen søndag morgen stod tiptop inden teeoff. Søndags vejret var derimod helt ok, så næstformand Søren Boye Nielsen kunne sidst på eftermiddagen overrække pokaler og præmier til:

Klubmester i slagspil 2022, damer: Stine Grønfeldt Stenspil, runner up: Tina Hauberg Jensen

Klubmester i slagspil 2022, herrer: Kevin Chen, runner up: Joachim Nordli

Junior klubmester: Oscar Risager Krzton, runner up: Albert Holde-Jensen

Både Stine og Kevin er kendinge på mesterskabstavlerne. Det var Oscars første (men nok ikke sidste) mesterskab.

Rækkemestre:

Midage, damer: Tina Hauberg Jensen, runner up: Anja Riis Petersen

Senior, damer: Tanja Bøg, runner up: Liuming Qin

Veteran, damer: Helle Zobbe Mortensen, runner up: Yuying Chen

Midage, herrer: Nicolaj Knak, runner up: Thomas Lindhardt Hansen

Senior, herrer: Karsten Tarp, runner up: Lito Valencia

Veteran, herrer: Henrik Jørgensen, runner up: Jens-Peter Jensen

Superveteran, herrer: Arne Jacobsen, runner up: Torben Christiansen

Leaderboards for alle rækker kan du finde her i GolfBox:

Damer, Klub- og rækkemesterskab

Herre, Klub-, Junior- og Midage mesterskab

Herre rækkemesterskaber

Og flere billeder fra weekenden kan du finde her. Tak til Arne Eskildsen for de flotte billeder.

Sekretariatet/Pia

I Værløse Golfklub deltager vi i Danmarks største nærmest pinden konkurrence i hele uge 33. Hver dag findes der en dagsvinder, som vinder en billet til Made in Himmerland torsdag den 1. september 2022.

De dygtige spillere er:

Mandag Hanne Saugmann 213 cm Værløse Golfklub
Tirsdag Søren Jonasen 72 cm Værløse Golfklub
Onsdag Lene Pedersen 209 cm Trehøje Golfklub
Torsdag Muna Larsen 96 cm Værløse Golfklub
Fredag Arne Jacobsen 1220 cm Værløse Golfklub
Lørdag Søren Jonasen 97 cm Værløse Golfklub
Søndag Tomas Tamsen 134 cm Værløse Golfklub

Bridgeklubben Green Card er en klub-i-klubben, og vi starter sæsonen tirsdag den 6. september. Vi er 32 medlemmer og indimellem er der behov for substitutter, ligesom der af og til også er plads til nye medlemmer ved bridgebordet. 

Er du/I interesserede i at høre mere om mulighederne, er I velkomne til at kontakte en fra bestyrelsen. Her kan du finde kontakt til bestyrelsen og mere information om bridgeklubben.

Mange starter som substitutter og ender med at blive ”fuldtidsmedlemmer”. Man behøver ikke nødvendigvis at stille op med en makker, i hvilket tilfælde klubben vil forsøge at finde en. Vi er alle øvede bridgespillere, dog på flere niveauer, så der er plads til alle.

Golfspillerens GolfBox – NYT og MODERNE – men ellers det samme!

I løbet af tirsdag den 16. august, frigiver GolfBox A/S en ny brugerflade, som du vil blive mødt af fra og med første gang du logger på – og fremover. Selskabet udtaler selv:

“Til dig, spilleren som er vant til at bruge GolfBox, har vi nu lavet en ny og moderne version af brugerfladen, med ny teknologi og skalerbart til alle enheder, både liggende og stående.

Funktionerne er de samme. Der er ikke kommet nye. Men oplevelsen er ny og moderne og teknologien bag er ny. Den nye teknologi gør det nemmere at tilføje, ændre og tilpasse nye funktioner fremover.

Den nye brugerflade kommer også på sigt til at erstatte den eksisterende App på de fleste områder, og indberetning af scores kommer eks. til at benytte samme teknologi, som allerede kendes fra turneringsmodulet. Vi planlægger også at forbedre elektroniske scorekort, så det inkluderer elektronisk underskrift for markør og spiller. Du vil i forbindelse med bekræftelse af tider få tilbudt muligheden for at få scorekort, i elektronisk form, på din mobil.

Vi håber at du som bruger af GolfBox, vil tage godt imod den nye brugerflade.

Husk: Fortvivl ej – alt er ved det gamle, bare moderne og skalerbart, så det passer alle enheder, både liggende og stående”.

Vinderne i 2021. A-række: Casper Holst Christensen (Frederikssund GK). Vinder B-række: Annelene Zobbe (Helsingør GC).

På lørdag den 16. juli stiller vi bane og faciliteter til rådighed for vores Paragolf-spillere. Det sker i forbindelse med afvikling af den 4. match i rækken af de i alt 6 matcher, som Pensionsselskabets Paragolf Tour 2022 (PPT 2022) udgør. Turneringen afvikles med 2 turneringer i Jylland, 2 turneringer på Fyn og 2 på Sjælland.

I den forbindelse udtaler Dansk Golf Unions paragolfkonsulent Jesper Hviid: 

” Dansk Golf Union (DGU) sætter stor pris på golfklubbernes engagement og deres støtte med henblik på at få etableret og afviklet denne turneringsrække for handicappede golfspillere. PPT 2022 afvikles med økonomisk støtte fra Pensionsselskabet, og det er et tiltag, som giver plads til både eliten og bredden indenfor paragolf. Der spilles i 2 rækker – en for eliten, som spiller slagspil og én for spillere med handicap 18,5 og højere. De spillere, som har ambitioner om at komme i præmierækken, skal gennemføre minimum 4 af de seks turneringer.

Mange tak til Anne-Lise, Bente, Susan og Peter, som stiller op og hjælper med afvikling af turneringen på lørdag.

Sekretariatet/Pia

Vores samarbejdspartner, Arkitektfirmaet AG5 indsendte som planlagt vores byggeansøgning til Furesø Kommune i starten af juni.

Vi havde forventet, at lejeforlængelsen, som tidligere nævnt herunder var kommet på plads nu, men et flertal i Furesø Kommunes Økonomiudvalg ønskede på mødet i juni yderligere oplysninger, før de vil tage stilling til forvaltningens indstilling til forlængelse af lejemålet.

Vi må afvente beslutningerne på deres kommende møde i august. Det kan desværre komme til at påvirke vores tidsplan for byggeriet.

Vinderne i Tour de France konkurrencen på drivingrange i uge 26 er fundet.

Optællingen af boldene i den gule, den grønne og den prikkede beholder på rangen viste følgende indhold:

Den gule39 bolde
Den grønne31 bolde
Den prikkede82 bolde

Træfsikkerheden er ikke imponerende, når man tænker på, at der blive slået adskillige tusinde bolde på range hver uge. Måske er der noget trænerne kan hjælpe os med 😊.

Nå men tilbage til det, det drejede sig om. Altså at gætte hvor mange bolde, der var i beholderne ved afslutningen af uge 26. Vinderne er:

Fortsæt med at læse “Den gule, den grønne og den prikkede”

Værløse Golfklub

Værløse Golfklub blev stiftet i 1993, og er med sine ca. 1.100 medlemmer den næststørste idrætsforening i Furesø Kommune. Golfbanen er tegnet af banearkitekt Jan Sederholm, og blev indviet i 1996. Den er anlagt i et åbent og meget smukt kuperet moræne-landskab grænsende op til Ryet Skov. Det er en bane, hvor vinden spiller en stor rolle, og afhængig af dens retning og styrke præmieres præcisionsspil fremfor længde. Den spiller, der tænker sig om, vil have størst chance for at komme hjem til klubhuset med en lav score. Det er vores mål, at banen altid skal stå i den bedste udgave af sig selv, og vi investerer løbende i udvikling og forædling af banen og beplantning på området. Vi håber, at alle, der spiller på Værløse Golfklubs bane, vil føle, at de, udover spillet, har fået en dejlig naturoplevelse på en golfbane, hvor klubben gør sit til at fremme og bevare flora og fauna.
Værløse Golfklub
Værløse Golfklub
Vi er ikke så hårdt ramt, bortset fra rundingen på hul 2. Der ses problemet tydeligt 🙁
Værløse Golfklub
Værløse Golfklub
Under Greenkeepernes hævn forevigede Martin alle 77 spillere. 5 var uden pitchfork i lommen og 2 mente, at en tee kunne gøre det (pst, proshoppen er leveringsdygtig i et udvalg af pitchforks).
Nedslagsmærkerne her fra i dag viser tydeligt hvorfor greenkeeperne bliver frustrerede over, at vi spillere ikke passer bedre på vores greens ⛳️
Også et par billeder fra søndagens præmieoverrækkelse med usædvanlige præmier, også med adresse til greenkeepernes hverdag 🔱
Værløse Golfklub
Værløse Golfklub
Har du sikret dig et bord hos os til Dining Week ?
Vi har valgt at præsentere en menu som ligger utrolig tæt opad det mad vi laver til selskaberne som afholdes i huset.

Så står du med tankerne om at afholde et selskab i fremtiden og ikke ved hvor det skal afholdes, så er der god mulighed for at blive inspireret hos os.
Værløse Golfklub
Værløse Golfklub har opdateret sin status.
Når dette sker, skyldes det normalt, at ejeren kun har delt det med en lille gruppe mennesker, har ændret, hvem der kan se det, eller har slettet det.
Værløse Golfklub
Værløse Golfklub
Hævnen er sød 👿🔱😲
Spillerne i dagens turnering bliver udsat for alle mulige og umulige forhindringer udtænkt af greenkeeperne. Huller, der flytter sig, flag i bunker, maskiner på banen, forhindringer på teesteder, hul på toppen af en bakke, tågehorn, slanger på green og meget, meget mere. Payback time 🤣
Værløse Golfklub
Værløse Golfklub
Efteråret har meldt sin ankomst så det gælder om at udnytte alle de lyse timer 🏌️smuk solnedgang på hul 18 🧡