Begyndere

Når du starter som begynder i Værløse Golfklub, gennemgår du i dit prøveforløb forskellige aktiviteter, der gør dig til “uddannet” golfspiller, og fører til spilletilladelse til 18 huls banen. Vi anbefaler, at du deltager så ofte, du kan i træning og undervisning. Jo mere aktiv du er, og jo mere du træner selv, jo hurtigere bliver din vej igennem prøveforløbet.

Begynderbagmærke

Som Prøvemedlem bliver du meldt ind med handicap 99. Du får udleveret et medlemskort og et begynderbagmærke påført nogle færdigheder, du skal genneføre/bestå:

1. Slagtræning genneført med Pro på driving range, puttning, bunkerslag, indspils slag.
  2. Par3 bane 6 huller – gennemført i max 30 slag
  3. Teori undervisning – online
  4. Banegennemgang – deltagelse
  5. Desuden skal du bestå en regelprøve, som du kan gennemføre online på Golf.dk.

Klubbens trænere – Pro-erne, Begynderudvalget og Regel- og Dommerudvalget – skriver under på dit begynderbagmærke efterhånden, som færdighederne kommer i hus.

Når du har meldt dig ind som prøvemedlem i Værløse Golfklub, modtager du 5 gratis individuelle træningslektioner af vores Pro, og kan frit deltage i fællestræning sammen med andre begyndere. Sørg for som noget af det første, at booke lektioner med Proen, så du får det basale på plads.

Ud på den store bane

Når du har “fuld plade” er du kvalificeret til spil på den store bane fra tee 33, og du kan nu deltage i Nygolfer- runder og turneringer. Du kan spille i de grønne tider på 18 huls banen, så du kan træne. Spil så meget du overhovedet kan – det er en “investering”, som vil komme dig til gode senere hen.

I Facebook gruppen Find en at spille med kan du søge spillemakkere, når du har brug for det.

Du bliver tildelt handicap 72 og et antal ekstraslag. Det fremgår af dit scorekort ved udskrift. Du kan også finde det her i konverteringstabellerne.

Nygolfer runder og turneringer

Ud over egen træning er det vigtigt, at du også melder dig til Nygolfer runder og Nygolfer turnering sammen med Blå mandagsturnering – en social hyggeturnering med efterfølgende spisning.

Når du deltager i Nygolfer runder og turneringer, bliver du løbende nedskrevet i handicap, hvis du scorer mere end 18 point på 9 huller.

DGU-kort

Når dit handicap kommer ned på 54 er du klar til at opnå National spilleret og DGU-kort, når du har meldt dig ind som ordinært medlem af klubben. Hvis ikke du er nået ned under handicap 54 i dit prøveforløb på tre måned, er du velkommen til – efter indmeldelse – at fortsætte i dit eget tempo og fortsat gøre brug af Begynderudvalgets aktiviteter og træning.

Når du er blevet meldt ind og har fået dit DGU-kort kan du også spille greenfee i andre klubber. Vi har forskellige typer medlemskab. Her finder du Værløse Golfklubs medlemskategorier.

Tilmeld dig nu Blå Mandage, som er 9 hullers turneringer for uddannede golfspillere med efterfølgende spisning. Og du kan også deltage i klubbens øvrige turneringer.

Træning, træning, træning…

Vær opmærksom på, at træning med proerne og aktiviteter med begynderudvalget langt fra er nok træning til at få spilletilladelse, og gøre dig til en god golfspiller. Det, der yderligere skal til, er den selvtræning, du lægger mellem lektionerne. En god rettesnor er, at for hver gang du har en lektion, skal du træne mindst 2 gange selv, før du tager næste lektion. Hvis du har brug for særlig fokus på dele af golffærdighederne kan du selvfølgelig mod betaling booke yderligere individuelle lektioner.

Du kan booke lektioner online i GolfBox direkte i trænerens kalender under menuen Lektioner. Dit klippekort på 5 gratis lektioner er indlagt, så du kan anvende det som betaling.

Værløse Golfklubs introduktionsprogram for nye golfspillere bliver varetaget af frivillige medlemmer i klubbens Begynderudvalg.