25 år på banen – Klublivet blomstrer

Dette er den tredje artikel i historien om, hvordan vores klub og bane blev til.

Klublivet blomstrer


Herreklubben blev stiftet i 1996 med en bestyrelse, der efterfølgende holdt ved i mange år: Finn Holm Nielsen, Karsten Meier, Peter Agdal og Tonny Jespersen. Der blev skabt mange traditioner, og Herreklubben spiller fortsat på tirsdage. Der har gennem årene været rift om pladserne på banen og i caféen, hvor alle fik slukket tørsten og serveret dagens ret.

Dameklubben blev også stiftet i 1996, med en bestyrelse bestående af Lisbeth Skjødt, Vibeke Lund og Lene Larsen. Også damerne fik en flot start med 70 medlemmer og 40-45 damer på banen hver onsdag.

Året efter udfordrede dameklubben herreklubben til en match. En solrig augustdag mødte 40 damer i festdress 40 herrer i hvide skjorter og slips, begge hold med festlige hatte – klubbens dresscode var klart tilsidesat. Damerne løb med sejren og modtog den flotte – af Arne Max Pedersen sponsorerede – vandrepokal! Læs den gribende beretning med overskriften “En sag for ligestillingsrådet”.

Juni 1998 kunne Juniorudvalget tælle 53 medlemmer, plus 20 ynglinge. Formand for juniorudvalget, Anne Jespersen, fortæller, at udvalgets medlemmer har et stort ansvar for at lære børnene regler, at tælle og at færdes på en golfbane, udover selve golftræningen som Simon Dicksee stod for. For ikke at tale om at få alle juniorerne rundt på 18-huls banen. Vi havde ingen øvebane – det var en udfordring!

Klubbens begynderudvalg, ledet af Torben Retvig, havde travlt, og der var ‘run’ på mandagsmatcherne. Så der måtte oprettes venteliste. I året 1998 fik 35 aktive faddere 78 spillere afsluttet med bagmærke, 40 andre måtte desværre overvintre som kaniner.

Klubbens stifter Hans Clausager får i 1998, på klubbens generalforsamling tildelt klubbens første æresmedlemskab. Læs historien om manden der i 1990 får denne overskrift i avisen: ‘Planer om at Værløse igen får sin egen golfbane’. Hans Clausager kunne i 1996 kalde sig pensionist, og fik først sit bagmærke som 76-årig.

Elitedamerne spiller om oprykning. I september 1999 vinder elitedamerne den sidste match mod Skjoldenæsholm, spillet i regn og blæst på Skovlunde-Herlevs bane. Det var stolte damer, der havde en flot sæson, trods skader, fødsler og ferieafbud.

Thomas Lunau vælges som ny formand og afløser Gorm Hansen den 16. maj 1999. Samme dag indvies den totalt renoverede hovedbygning i pragtfuldt forårsvejr, med gårdspladsen fyldt af glade medlemmer.

De to erfarne kokke – Bo og Kaare – indtager caféen september 2000. Det blev starten på mange traditioner og fester i klubben.

Lars Nysøe indtager Proshoppen og træningsanlægget som ny Pro den 1. april 2001.

….fortsættes

Stor tak til Randi Rødbroe og Karin Heindorff, som med stor entusiasme bidrager med research i arkiverne, billeder og historier om klubbens stiftelse, banens tilblivelse og klublivet dengang.

Der er nye gamle billeder i Jubilæums billedarkivet

Artikel nr. 1: På vej mod første hul

Artikel nr. 2: Banen åbner