Farven grøn er svær at levere

Klipning i tørkeperioder

Sidste uges tirsdagsregn gav lidt førstehjælp til græsset, men slet ikke nok.

Vi klipper mindst muligt for ikke at stresse græsset mere end det i forvejen er pga. vandmangel. Vi kan ikke bruge fairwayklipperen, så de gange vi klipper, er det i stedet for med semiroughklipperen for at undgå at græsset tørrer ud. Semiroughklipperen klipper ikke lige så tæt, ca. 4 mm højere end normal fairwayklipning.

Der er lige nu en del bellis og mælkebøtter på fairways. Vi har ikke opbrugt vores tilladte årlige pesticidforbrug endnu, men timingen er vigtig. Det giver ikke mening at sprøjte i tørkeperioder, som vil svække græsset yderligere. Og vi må i øvrigt ikke sprøjte det samme sted to gange.

Vi har derimod forsøgt at bekæmpe den vilde pastinak i roughen. Det ser ud til at svække/gulne planterne, men de går tilsyneladende ikke helt ud.

Vi gøder ligeledes heller ikke i øjeblikket.

Greens og forgreens

Her vander vi selvfølgelig dagligt. Vores investering sidste år i nye spinklere giver flot resultat på forgreens, som nu ligesom greens bliver vandet jævnt.

Rough

Den er i vækst, tørke eller ej. I bunden af roughen bevares fugtigheden.

Vi kan nu se effekten af, at vi tynder ud i roughen. Det ses f.eks. tydeligt mellem hul 6 og 11, hvor der selvfølgelig stadig er rough, men den er væsentlig tyndere i bunden. Man kan visuelt også se det fra teestedet.

I år planlægger vi at høste roughen i midten af juni.

Gæs

Vores opsatte bird-alert havde effekt i starten af sæsonen overfor de voksne gæs. De blev stresset og flyttede til andre steder på banen/i nærheden. Men nu, hvor de har gæslinge, reagerer de af natur udelukkende på farer, der truer deres afkom, så desværre er der store mængder ekskrementer derude nu.

Det bliver yderligere forværret af den manglende regn, og at vi derfor klipper mindre.  

Nedslagsmærker og divots

Det har hjulpet meget de sidste uger. Der er væsentligt færre nedslagsmærker, vi skal rette op hver dag. Håber vi i fællesskab kan fortsætte med at minimere disse mærker, som forringer standarden på vores greens.

Også en tak til alle jer, der tager divot-poser med ud. Græsset vokser selvfølgelig ikke nu, hvor der ikke kommer nedbør, men frøene ligger klar, og det hjælper med til at udjævne hullerne i fairways.

Martin Hjort

Chefgreenkeeper