Banearbejde i næste uge

Det er perfekt vejr for græsvækst. Det ses tydeligt både på farven og den daglige, ja timelige tilvækst.

Kombinationen af varme og stor fugtighed giver desværre god grobund for svampeangreb.

Vi har heldigvis ikke set angreb af den frygtede Dollarspot, som en del klubbaner er angrebet af. Men vi har nogle angreb af Goldfodsyge, som giver de mærker, I kan se på greens.

Derfor sætter vi ind med førstehjælp til greens man-tirsdag (4.-5.9). Vi prikker, eftersår, topdresser og tromler greens. Det vil selvfølgelig kunne ses, men er primært et visuelt problem for spilleoplevelsen tirsdag og onsdag.

Vi har blokeret banen i morgentimerne indtil kl. 8. Det indebærer også, at I ikke spontant kan gå ud på bag9 frem til og med kl. 10.

Nedslagsmærker

For at mindske risikoen for yderligere svampeangreb, er det som altid rigtig vigtigt, at alle gør en indsats og retter nedslagsmærker op, egne eller andres.

Med de regnmængder, vi har i øjeblikket, tager greens virkelig godt imod, og boldene danner store kratre.

Turfs/fairways

Græsset på fairways/semirough er nu stort set kommet sig efter juni måneds tørke. Det og fugtigheden gør, at der slåes mange turfs op. Vi skal opfordre til at bruge divot poserne, der hænger ved vaskepladsen. Det er en stor hjælp for os.

I vores bestræbelser på fortsat at gøre fairways mere spilbar også i våde perioder, igangsætter vi den årlige topdress af fairways mandag den 25. september forudsat banen er klar til det. Vi vertidræner de vådeste fairways i samme omgang, så de får lidt ekstra kærlighed.

Banen er våd

Hele banen er mættet af vand, så selv små regnskyl giver problemer med fritliggende vand og vand i bunkers. Vi bruger meget tid på at oprette skyl render i bunkers.

Vi er desværre nødt til ind imellem at lukke for brug af buggy/løbehjul/scootere på banen.

God weekend.

Martin Hjort

Chefgreenkeeper