25 år på banen – milepæle i årene efter etableringen

Dette er den fjerde artikel i historien om, hvordan vores klub og bane blev til.

Svensk dansk samarbejde, Allerum GK bliver venskabsklub

I 2001 indledes et venskabssamarbejde mellem Værløse GK og Allerum Golfklubb i Skåne. Allerum er også en ny klub fra 1992. Der blev afholdt fælles klubmatcher (landskampe), og medlemmer fra begge klubber kunne gratis spille på hverandres baner.

Projekt baneforbedring

Marts 2002 begynder baneforbedringsprojektet. Golfbane arkitekt Jan Sederholm har rådgivet om, hvordan vi skal få ‘det hele’ til at gå op, der skulle graves de rigtige steder for at få jord nok til det nye teesteder og rette op på de eksisterende. Der skulle etableres stier ved hul 10 og 15, springvand i søerne. Omlægningen af greenen på hul 16 var et større projekt, læs om det og se tegningerne her.

Krumtappen

Læs om Karin Heindorff, klubbens første sekretær

P-plads

Juni 2002 kan vi begynde at renovere parkeringspladsen. Vi har fået tilsagn fra Værløse Kommune om økonomisk støtte på kr. 400.000 til projektet. Kommunen har godkendt, vi venter på amtets endelige godkendelse for at komme i gang. Der skal SF-sten og belysning på pladsen.

Juniorlandskamp på Værløse golfbane

September 2002 blev der afholdt juniorlandskamp mellem Sverige og Danmark i DGU regi. Greenkeeperstaben havde toptrimmet banen og fik stor ros af både DGU’s officials og spillerne. Landskampen, der blev spillet over 2 dage i Ryder Cup stil, blev vundet af Sverige.

Husudvalget

I en våd og kold tid arbejdede 10 frivillige klubmedlemmer med at renovere caféen, køkkenet og badeværelserne, Husudvalget var etableret og ‘gav hele huset en omgang’.

1. holdet rykker op i 2. div

I September 2003 sikrede klubbens 1. hold sig oprykning til 2. division i en ren puljefinale søndag på Mølleåen. En match, som VGK vandt efter overbevisende sejre i de første fire singler.  Holdet var: Nicolai, Jacob (Thorbjørn), Henrik, Caspar, Kim René, Gustav og Thomas.

Henrik Jespersens kampreferat

Nordsjælland Golf Open 2004

Mange forberedelsestimer og en stor satsning af Mølleåen, Skovlunde/Herlev (Hjortespring GK) og Værløse har kastet sig ud i. Læs mere om den store turnering, der blev en succes med 351 deltagere.

Thorbjørn på Touren

‘Jeg lagde mærke til Thorbjørn, fordi han mentalt skilte sig ud fra andre golfspillere. Han er virkelig cool, ‘ siger Værløse Golfklubs daværende Pro Lars Nysøe, som har været træner for Thorbjørn gennem alle årene. 

Formanden, Ole Nyvold, skriver: Thorbjørn Olesen har også forstået budskabet om at gøre en forskel. Sikken en debut på Europatouren. En delt fjerdeplads – et imponerende flot resultat af en debutant. Stort tillykke til Thorbjørn. Vi ser med glæde frem til at følge dig i de kommende år. Thorbjørn lykkedes gennem det flotte resultat og i interviews at sætte Værløse og Værløse Golfklub på ‘landkortet’. Det er vi bestemt både glade for og stolte af.

Tidsbestilling

I marts 2008 skriver klubbens daværende klubmanager Finn S. Thygesen om GolfBox:

Hvad kan du bruge GolfBox til? Og sådan kommer du i gang…

I 2013 fejrer klubben 20 års jubilæum

De digitale billeder er blevet hvermandseje, så her kan du se onlinekataloget, som Flemming Andersen har leveret med billeder fra jubilæumsturnering og fest 2013.

Det var de første 25 år

Det var de ‘milestones’ der var at finde i de mange klubblade, vi har bladret igennem. Efter GolfBox er der ikke sket det ‘helt store’ – klubben er gået i drift! De skiftende bestyrelser har forskellige ambitioner om, hvordan klubben skal udvikle sig, og det vil alle vi medlemmer følge interesseret med i de kommende år.

Hermed slutter beretningen om Værløse Golfklubs opstart og etablering.