Nyheder

Alle Værløse Golfklubs medlemmer kan spille simulatorgolf til en meget favorabel pris hos Simgolf.

Tirsdage

Vi har 5 båse hver tirsdag fra kl. 13-16 til kun 100 kr. i timen, dvs. kun 25 kr. per spiller ved 4 spillere i hver bås.

I bestiller tid direkte hos Simgolf på www.simgolf.dk eller tlf 3334 1925. Husk at sige, at I er fra Værløse GK.

Søndage

I kan også deltage på vores 5 fælles søndagsture  til Simgolf. Her skal du tilmelde dig i GolfBox i menupunktet ”Klubturneringer”.

Støt vores sponsor og spil indendørs golf i Grøndalscentret.

Sekretariatet/René

Svampe og vintergolf:

Svampeangreb i uoprettet nedslagsmærke

De første svampeangreb har vist sig. Desværre har vi i et stykke tid haft vejr med temperaturer omkring 9 grader og meget høj luftfugtighed. Lige ”guf” for sneskimmel. Vi har været ude med forebyggende behandlinger, ligesom vi fjerner dug fra greens. Der er ikke sket store skader, og det forventer vi heller ikke. Dog er det vigtigt at understrege, at I, som spiller på banen, er vigtige brikker i kampen mod svampe. Så længe, at I retter nedslagsmærker op, og i det hele taget passer på greens, er chancerne for at undgå ødelæggende angreb meget større.

Et uoprettet eller meget dårligt oprettet nedslagsmærke er direkte adgang til angreb, fordi græsset er svagt. Som det tydeligt ses på billedet, så er svampen koncentreret i det dårligt oprettede nedslagsmærke. Det er skræmmende, hvad det betyder.

Fortsæt med at læse “Banestatus november”

Den første omgang af indendørs simulator-golf (Simgolf) søndag den 25. november er fuldtegnet.

Næste omgang Simgolf er søndag den 16. december. Tilmeldingen foregår på GolfBox under Klubturneringer. Simgolf-arrangementerne bliver afholdt en gang om måneden frem til marts 2019. Så hvis du vil være sikker på at deltage, så tilmeld dig allerede nu. Synes du, det er vanskeligt at tilmelde sig, så kontakt Sekretariatet og få hjælp.

Det er rigtig godt, at vi har kunnet samle interesse om en aktivitet i vinterhalvåret, hvor vi kan holde både golf-svinget og de sociale relationer i gang. Og som du kan se af spiller-tilmeldingerne i GolfBox, så er det medlemmer med handicap fra 6 og op til 53. Der er plads til medlemmer med både højt og lavt handicap.

Vi sørger for at tage billeder til hjemmesiden, så I kan få et indtryk af arrangementet. Vi ses til Simgolf.

Michael Hauskou

Midlertidig formand Motionist-udvalget

Status

Efteråret har budt på fantastisk vejr, som har gavnet golfspillet. Men bestemt også banen. Vi har siden midten af september fået givet greens, teesteder og forgreens en god behandling, med dybdeluftning, topdress og eftersåning. Vi er godt klar over, at det har betydet, at I som spillere har haft en mindre god oplevelse af banen, og at vi har fyldt meget. Det er selvfølgeligt beklageligt, men det er tvingende nødvendigt at udføre den slags arbejde, hvis vi vil have banen fornuftigt gennem efterår og vinter. Samtidig er det en investering i fremtiden.

Fairways er i perioden blevet topdresset og eftersået. Topdressen har betydet, at vi ikke kan klippe fairways i den tilsigtede højde, da sandet bliver trukket med ind i cylinderne, hvor det ødelægger klippeledene. Derfor klipper vi med rotorklipper i lavest mulig højde, 19 mm. Men da der er oplæg på fairways, så skulle det være til at leve med. Vi er jo absolut i ydersæsonen.

Greens virker sunde og klar til perioden, hvor svampeangreb plejer at sætte ind. De har haft godt af at blive luftet og de nye planter, som er resultatet af eftersåning i august, er veletableret. Dog lider greens af, at der er alt for mange, som ikke retter nedslagsmærker op. Et uoprettet nedslagsmærke er direkte adgang for svampeangreb og en meget stor medvirkende faktor for ujævne greens. Lad os nu hjælpe hinanden med at passe på vores greens.

Fortsæt med at læse “Banestatus og planer for vinteren”

30. december fylder vores kollega, greenkeeper Daniel Larsen, 65 år. Daniel har valgt at benytte sig af muligheden for at gå på pension ved årsskiftet.

Daniel har været ansat i Værløse GK siden 2001, og han har gennem alle årene været en højt værdsat medarbejder, dygtig, arbejdsom og vellidt. Vi er kede af, at Daniel stopper, men forstår udmærket hans ønske.

Daniel er den person, som ved mest om banen gennem de sidste mange år, og han har en eminent hukommelse. Han har heldigvis lovet, at vi stadig må trække på den i fremtiden. Daniel stopper med at arbejde den 26. oktober, hvorefter han afvikler ferie og afspadsering.  

Vi ønsker Daniel et godt og langt otium, og håber, at han får held med ombygningen af sommerhuset, som længe har været et stort ønske.

Jesper Kristensen

Chefgreenkeeper

Vi holder vores sving og hyggelige samvær ved lige vinteren igennem hos Simgolf. Vi har indgået en sponsoraftale med Simgolf, der kommer dig som medlem til gode. 5 søndage i vinterens løb har Simgolf reserveret 5 bokse til Værløse Golfklubs medlemmer.

Alle er meget velkommen, og vi glæder os til at se jer til denne fælles medlems vinteraktivitet.

De 5 datoer er:

  • 25. november – fuldtegnet
  • 16. december
  • 20. januar
  • 24. februar
  • 24. marts

Alle søndage fra 15-18. Tilmelding i GolfBox.

Husk at melde dig ind i Simgolf og opnå rabat. For medlemmer af Simgolf er deltagerprisen på vores ture 135 kr per gang, ellers er den 225 kr.

Der kan max være 20 deltagere per gang. Ved fuldtegning kommer du på venteliste.

Vi mødes ved Simgolf – Grøndalscentret – Hvidkildevej 64 – 2400 Kbh NV, kl. 14.45

Sekretariatet/René

De frivillige i klubbens udvalg og bestyrelserne i klubber-i-klubben løser mange opgaver i løbet af sæsonen, og står for aktiviteterne i forskellige grupper. Andre bidrager med deres indsats ifm forskellige ad hoc opgaver.

Tak til alle vores frivillige, som gør et uvurderligt arbejde for klubben til glæde for andre. Vi hyldede dem sidste lørdag.

Årets “Tak for hjælpen” turnering blev gennemført i fantastisk vejr. Efterfølgende dejlig frokost og præmieregn i Golfcafeen.

Billeder fra en dejlig dag

Sekretariatet/Pia

Nætterne er kolde, og der vil være risiko for rimfrost i morgen- og formiddagstimerne. Især de nætter, hvor det er koldt og klart er der risiko for rimfrost også selvom temperaturen står på plusgrader. I tilfælde af rimfrost er banen lukket, uanset hvad andre opslag eller skilte i øvrigt viser.

Færdsel på rimfrostramte arealer knækker græssets blade og giver langvarige skader, samt åbner op for svampeangreb.

Vi informerer om den aktuelle situation via Golfbox. Check “Vigtige meddelelser” (den gule lap) i Golfbox, inden du kører hjemmefra.

Vi vil så vidt muligt blokere banen indtil rimfrosten er forsvundet. Hvis du er tilmeldt sms via Golfbox, vil du modtage en besked om, at din tee-tid er annulleret. Ønsker du at spille på et senere tidspunkt, skal du booke en ny tee-tid.

Respekter venligst forbuddet og hjælp med at passe på vores bane.

Mvh

Greenkeeperne