Nyheder

Der var stor tilslutning til Motionist-udvalgets første arrangement søndag eftermiddag.

Der var 25 tilmeldte og efterspørgsel efter flere pladser.  Køen til boldmaskinen var lang, og vidner om, at vi har ramt et behov i klubben.

Vi startede med træning anført af Thomas og Nicolaj. Og selvom vi fik en regnbyge, var stemningen og humøret højt.

Vi har fået meget positive tilbagemeldinger, og mange input og ideer til arrangementerne i næste sæson.

Men lige nu afholder vi en søndagstræning/turnering mere den 30/9. Hvis du er interesseret, så er der stadig 4 ledige pladser.

Derudover afholder vi to træningsaftener 17.30-18.30 torsdag den 20/9 (8 ledige pladser) og torsdag den 4/10.

Meld dig til i GolfBox. Hvis du synes, det er vanskeligt, kan du få hjælp i Sekretariatet.

Vi ses i klubben

Michael Hauskou

Motionist-udvalget

Vejret viste sig fra en pæn sensommerside, dog med en del blæst, men regnen holdt sig væk. Banen er blevet flot grøn igen og roughen ikke helt nem, så det gav lidt udfordringer.  

Der blev ikke brug for dommeren, Birgit Jacobsen, men det fortæller jo noget om at spillerne er gode til golfreglerne.

Der var stor spænding efter første dag, især hos seniorerne, hvor der var fire spillere med meget tæt score, og hos seniordamerne, hvor der var tre spillere indenfor 2 slag.

I herrerækken lå Nicolaj Knak komfortabelt efter de første to runder med 143 point og med Magnus Makholm Michelsen med 152 og Thomas Lindhardt med 156 point. På finaledagen halede Magnus godt ind på Nicolaj, men på de sidste huller begyndte Nicolaj igen at spille golf og vandt med tre slag over Magnus.

Fortsæt med at læse “Klub- og rækkemesterskaber i Slagspil 2018”

Greens

I løbet af den netop overståede varme og tørre sommer døde en stor del af den forhadte En-årige græs på greens. Det er, set med greenkeeperøjne, meget positivt. Men desværre har det medført, at der er lidt bare pletter på nogle greens, som derfor kan fremstå lidt ujævne. Vi har eftersået med Krybende Hvene en gang i starten af august, og vil gøre det igen her i september. Vores mål er at lukke pletterne med nye, sunde græsplanter inden vinter, så greens kan være endnu bedre næste år.

De sidste dages meget dug og tågedis, er ideelt vejr for svampeangreb, og vi har set de første små angreb. Den tilladte mængde svampemiddel, vi må bruge, er så lille, at vi er nødt til at vente 3-4 uger inden første udbringning. Ellers risikerer vi, at greens bliver udsat for alvorlige angreb senere på året. En måde at minimere risikoen for angreb, som samtidig giver den fornødne luft til græssets rødder, er at dybdelufte og topdresse greens. Det vil vi gøre henover den næste tid – efter Klubmesterskaberne. Det er usikkert, hvor lang tid arbejdet vil tage, da det er meget afhængigt af tørt vejr og tør overflade. Vi vil gøre det de dage, hvor vejret er til det og det vil betyde, at vi tilsidesætter andet arbejde, mens vi udfører green-arbejdet. KAN det lade sig gøre, vil vi udføre arbejdet på 3 dage.

Fortsæt med at læse “Banearbejde i september”

Klubbens Herre 1 hold skal spille om oprykning.

Kom og se vores bedste herre hold spille om en plads i 2. Division til næste år. De skal spille oprykningsmatch den 15. september kl 9.00 i Hørsholm, hvor modstanderen er Helsingør.

Holdet består af klubbens bedste herrespillere, en junior og klubbens trænere. 

De har brug for alt den hjælp og støtte de kan få, da Kevin desværre er i Kina. Så lidt ekstra energi fra publikum vil være en stor hjælp.

Samtidig vil det forhåbentlig være muligt at se lidt god golf.

Sekretariatet/Pia

Klubbens nye udvalg – Senior/Motionist-udvalget – er nu kommet i gang, og vi lægger ud med aktiviteter for klubbens voksne motionister allerede i de næste par måneder.

  1. 9-hullers søndagsturneringer i september inklusive træning
    1. Søndag den 16. september kl. 14.30-17
    2. Søndag den 30. september kl. 14.30-17
    3. Der er mulighed for en times træning inden runden fra 13-14.
  2. Der er åbent for tilmelding til både turneringer og træning i GolfBox (du finder dem i menuen under “Klubturneringer”)
  3. To træningsarrangementer for medlemmer med 1-2 års erfaring (bliver kontaktet og inviteret).
  4. Fælles simulator-golf-tour til vinter.

Fortsæt med at læse “Træning og turneringer til klubbens voksne motionister”

Værløse Golfklubs klubmester 2007, æresmedlem – Jacob Thorbjørn Olesen – booker fly til Ryder Cup 2018 i Paris!

Det blev en alt for spændende søndag eftermiddag ved Made in Denmark uden at Thorbjørn selv kunne gøre fra eller tid. Men de fantastiske resultater i sommerens løb endte med at række til at fastholde 8. pladsen på Team Europas Ryder Cup hold 2018.

Kæmpe tillykke…

Sekretariatet/Pia

Kære ALLE

Torsdag d. 11/10-18 fra 18.00 – ca. 21.30

Går det løs i Golfcafeen Værløse med plader, brikker og fine præmier.

Vi har arrangeret vores første Spis og spil Banko arrangement, så kom og spil med og få en hyggelig aften. Tag manden, konen, vennerne eller kollegaerne under armen og se hvem af Jer der er den sande banko mester og får høstet flest præmier med hjem.

Programmet er følgende:

Fortsæt med at læse “Spis og spil Banko i Golfcaféen”

I weekenden blev de sidste kampe i sæsonen spillet. Begge damehold lå inden weekenden rigtig godt til i stillingen – så der var lagt op til en spændende weekend.

Dame 1 – i 2. division afsluttede sæsonen lørdag med et ærgerligt nederlag på 5/4 i Ledreborg, som på papiret burde være den letteste modstander. Da vi kun manglede 1 point for selv at sikre oprykning til 1. division og med visheden om en svær kamp søndag, var det en flok skuffede spillere. En halv time efter vi kom ind brød jublen dog ud, da vores eneste konkurrent til oprykning også tabte deres match – dermed var det afgjort, dame 1 havde sikret sig oprykning til 1. division i 2019, da ingen kunne nå de 8 point, vi allerede havde sikret os de første to weekender. Søndag spillede vi hjemme mod Roskilde hvor vi vandt 5/4 efter nogle meget tætte matcher, som for de flestes vedkommende først blev afgjort på hul 18.

Holdet har over sæsonen bestået af: Anni Dich Fredelund, Gitte Alkestrup Stumpe Olsen, Liuming Qin, Julie Holm Hansen, Susanne Kindberg  og Tina Hauberg Jensen.

Fortsæt med at læse “Oprykning til 1. division”

Fairways

Tørken er overstået og græsset gror igen. Det gror faktisk forrygende godt. Lige nu er der ikke så meget spænding i græsset – det er slapt – og det er derfor svært at klippe uden, at græsset bare lægger sig, når vi kører over det. Det vil ændre sig, når græsset optager næring og ikke kun vand. Generelt ser det godt ud, men der er dog stadig felter og pletter, som er uden eller med begrænset vækst. Grunden til dette kan være, at græsset enten er dødt, eller at det er længe om at komme i vækst igen. Fairways er tilsået med frøblandinger, hvoraf nogle græsarter er meget hurtige til at vokse efter tørre perioder, og andre skal have længere tid. Eftersåning af fairways var planlagt, men vil blive sat i gang tidligere, hvis det skønnes nødvendigt. Vi håber på, at vejret arter sig på en måde, så vi også kan få topdresset fairways. Det skal helst ske inden midten af september og det kunne ikke ske, mens der var tørke, da det ville have gjort fairways endnu dårligere.

Fortsæt med at læse “Banestatus”

Holdet afsluttede sæsonen lørdag med nederlag i Hillerød og hjemmesejr søndag mod Næstved. Vi blev nr. 2 i puljen og nåede  vores mål. Men vi var tæt på oprykning.

I gennem 6 spillerunder har vi vundet 3 hjemmekampe, alle med 10-4 og tabt 3 udebanekampe, alle med mindste margin 8-6. Dermed er vi indbyrdes bedre end hver af de andre hold: Næstved, Hillerød og Roskilde, som vi dystede imod.

Men vi bliver kun nr. 2 i puljen. Hvorfor så det? Jo, fordi Næstved vinder flere udekampe end Værløse og rykker derfor op i 1. division med 8 points. Vi får 6 points.

Det glade hold er: Birgitte Wilms, Yuying Chen, Annie Pettersson, Marianne Skjøt (ej på foto), Preben Saabye, Niels Jørgen Adamsen, Torben Nielsen, Kjeld Jørgensen, Søren Barfred og undertegnede.

Holdet har trænet flittigt hver torsdag eftermiddag under Nicolajs inspiration og instruktion. Tak til Nicolaj for at løfte vores spil.

I næste sæson vil vi vinde flere udekampe!

Arne Jacobsen, holdkaptajn