Turneringsbetingelser

Generelle turneringsbetingelser for Værløse Golfklub 2017

•Kan ændres af individuelle turneringsbetingelser for de enkelte turneringer.
•En turnering kan aflyses ved færre end 40 tilmeldte spillere.
•Vi forbeholder os ret til at ændre i præmierækker. Ved færre end 30 spillere: Én række.

Alle turneringer gennemføres efter de af ”The Royal and Ancient Golf Club of St. Andrews” fastsatte regler. Gældende er tillige de lokale regler der er meddelt på scorekort eller ved opslag fra Bestyrelsen.

Deltagere: Med mindre andet specifikt fremgår af betingelserne, er turneringer kun åbne for aktive medlemmer af VÆRLØSE GOLFKLUB med et EGA handicap og et max handicapindex på 48. Deltagere med handicapindex højere end 36 spiller med et spillehandicap svarende til handicap 36, undtagen når der er oprettet en C-række. Hverdagsmedlemmer, der deltager i klubturneringer weekends og helligdage, skal foruden turneringsfee betale greenfee i henhold til gældende regler, med undtagelse af klubmesterskaberne. I klubmesterskaber må kun deltage spillere der, i henhold til reglerne for klubskifte, har Værløse Golfklub som hjemmeklub, og som har et EGA handicap. Juniorer kan deltage i turneringer.

Tilmelding: Turneringsbetingelser mv. kan ses på Golfbox. Tilmelding skal ske online via Golfbox. Tilmelding udløber kl.12.00 fire dage før turneringen.

Deltagerbegrænsning: Ved begrænsning i deltagerantal udgår de sidst tilmeldte; i mesterskaber dog tilmeldte med de højeste handicap.

Betaling: Turneringsfee betales ved online tilmelding. Der kan kun benyttes Dankort og Visa/Dankort. Beløbet trækkes reelt på sidste tilmeldingsdag. Turneringsfee varierer.

Framelding: Framelding INDEN tilmeldingsfristens udløb kan ske i GolfBox. Turneringsfee vil ikke blive trukket.

Afbud: Afbud EFTER tilmeldingsfristens udløb kan kun ske direkte til turneringsleder på tlf. 28987647. Her kan “lægges besked” eller ”sendes SMS”. En tilmeldt spiller hæfter for turneringsfee. Evt indbetaling til café refunderes kun såfremt pladsen overtages af en anden spiller. Manglende afbud betragtes som udeblivelse.

Udeblivelse fra turneringen: Ved udeblivelse uden afbud idømmes én turneringsdags karantæne i hjemmeklubben uden særskilt varsel. I gentagelsestilfælde kan karantænen udvides til flere turneringsdage.

Startliste: Liste med starttider ses på Golfbox. Starttiden for den enkelte spiller sendes per e-mail til alle deltagere, så snart den er lavet.

Spilleren trækker sig under en turnering: Hvis spilleren trækker sig under en turnering eller før en enkelt runde i en turnering, sidestilles dette med udeblivelse. Formildende omstændigheder (sygdom, ulykker og lign.) kan accepteres.

Afbrydelse af spillet: Med henvisning til Golfreglernes § 6-8b og 33-2d suspenderer turneringskomiteen spillet ved at udsende følgende signal fra Klubhuset med et kompressorhorn: Øjeblikkelig afbrydelse af spillet: Én lang hyletone fra sirenen. Afbrydelse af spillet: 3 på hinanden følgende hyletoner (af hver ca. 2-3 sekunders varighed), som gentages. Genoptagelse af spillet: 2 korte (af hver højst ½ sekunds varighed), som gentages.

Aflevering af scorekort: Scorekort afleveres i overensstemmelse med golfreglernes § 6.6 uden for turneringslederrummet hurtigst muligt efter runden.

Handicapregulering: Handicapregulering finder udelukkende sted på basis af stablefordpoint opnået på 18 huller i 18 hullers turneringer. I 9 hullers turneringer finder regulering sted på basis af de 9 huller for spillere med hcp 11,5 og højere. I det tilfælde en turnering er tællende, skal spilleren inden aflevering af scorekortet omregne alle scores til stablefordpoint.

Resultatudregning ved lige: Stableford – start fra 1. hul: Bedste score på sidste 36-18-9-6-3-1 huller. Hvis stadig lige: lodtrækning. Start fra flere eller alle huller i en 18 hullers turnering: Bedste score på banens sidste 9-6-3-1 huller. Hvis stadig lige: lodtrækning.

Præmieoverrækkelse: Præmieoverrækkelse finder sted ca. en halv time efter turneringens afslutning. Præmiemodtagere skal være personligt til stede ved præmieoverrækkelsen for at modtage præmie (mindst en spiller i parturneringer og mindst 2 i holdturneringer), medmindre andet er aftalt med turneringsledelsen inden turneringens start.

Klappepræmier: Klappepræmier kan vindes af alle golfdeltagere. Den samlede præmieværdi inkl. klappe-præmier må ikke overstige kr. 5.500 for en amatørgolfspiller. Skulle der til en turnering være modtaget sponsorater/gaver, hvis værdi skønnes at kunne give problemer for en vinder, vil det blive annonceret særskilt i turneringsbetingelserne. I et sådant tilfælde vil der ske lodtrækning om disse sponsorater/gaver blandt samtlige tilstedeværende i klubhuset. Dette i henhold til ”Decisions on the Rules of Amateur Status” afsnit 3-2a/13.

Turneringsudvalget

Marts 2017